Anonyme klassebilder - til evig tid?

   

Klikk på bildene for å få de større!

 

 

VI TRENGER DIN HJELP!

Fotograf Olav Nerland, 91 og høyst oppegående, drev en omfattende skolefotovirksomhet i 1950-åra. Nerland fotograferte skoleklasser i søkk og kav, fra Romsdal  til Nordfjord i sør, og med avstikkere ned til Lillehammer. Ulykkeligvis er Nerland sine protokoller fram til mai 1954 (nr. 7615) sporløst borte.

FylkesFOTOarkivet vurderer nå å få igangsatt en WEB-basert identifiseringsprosess. Er det mulig å få identifsert disse elevene, som nå er ca. 60-70 år gamle? Vi veit ikke hvilken skole de gikk på, men kanskje noen kjenner igjen lærerne?

Vi legger nå ut et par-tre bilder med tilhørende navnekart. (Sporadisk kan det kanskje komme noen flere.) Når du trykker på det lille bildet, kommer et stort bilde i ca, 1000 pix bredde opp (ca. 100kB, det tar lit tid...), trykker du på bildet en gang til kommer navnekartet (som er utviklet av Arthur Vestnes i Sande sogelag). Trykker du bildet en gang til kommer rett ut til e-post-adressen vår.

Blir det prosjekt ut av dette vil vi prøve å finne en løsning på hvordan vi skal ta imot info på en seriøs og rasjonell måte. (Oslo bymuseum har et tilsvarende opplegg for identifisering av ukjente stedsbilder) I arkivet er det flere hundre skoleklasser og bilder med andre uidentifiserte grupper.  

Biografien om fotograf Nerland kan du lese her. Vil du heller se et lite glimt fra arbeidet hjemme hos Nerland, kan du trykke her. (Presentert første gang 19.9.2004)