Hva skal vi med portrettarkivene?

Søk blant 48.000 bilder!
Bestille prøvebilder?   -   Prisliste
Besøk Sponland Foto AS
Fotograf Johannes Sponland. Foto: Ukjent 1945
 
Den gamle navnekatalogen, på nett fra mars 2004,
ble fjernet i nov. 2009. Gå rett til "SØK NAVN!"
 
Sponlandarkivet har arkivnr. AM-95003
De 48.000 bildene kan søkes opp via "avansert søk" ved å skrive AM-95003 i "Arkiv / samling nr:

Hvorfor ta vare på personbildene?

Brosjyretekst fra utstillingen "DAMER MED HATT", Aalesunds Museum 2000

Som fotoarkivar ved FylkesFOTOarkivet i Møre og Romsdal er jeg ikke i tvil om berettigelsen om å sikre ordne og formidle fra denne del av person  og lokalhistorien. Å betjene slektsforskere og privatfolk er en ting. Vel så viktig og spennende er det når et rikholdig arkiv med personbilder kan danne grunnlag for utstillinger, bøker og forskning   om klær, frisyrer og moter. For ikke å snakke om mulighetene blant alle barnebilder og ”herrer med bart” som også finnes i Sponland arkivet. Dessuten er dette håndverkshistorie!

Får vi bare litt penger og mange dugnadshender i sving er det ikke grenser for hva vi her på Aalesunds Museum og FylkesFOTOarkivet kan få til av formidling!

I arbeid med flere arkiver etter profesjonelle fotografer har jeg lenge sett muligheten til å lage utstillingen "DAMER MED HATT". Den utløsnede faktor nå var var at Aalesunds Museum og FylkesFOTOarkivet i vår hadde Torill Skarbøvik og Sissel Sætre som ekstrahjelp. De to hadde 10 ukers datapraksis mens de var elever ved Info Partner/IT akademiet i Ålesund våren 2000. I løpet av tiden hos oss registrerte de over 3.000 navn og digitaliserte minst like mange bilder. Og en utstilling var av et av målene med praksisperioden.                                                                                                         (Fotoarkivar Ragnar H. Albertsen)

Les hele artikkelen om de første år med dugnadsarbeidet!